Hei, jeg har 2 forespørseler 1. Jeg har en gutt på snart 4 år og lurer på å kjøpe en sånn bamse til ham eller han for stor? Han har hatt uro i flere år og vi synes han var for stor for det. Han har fortsatt en del oppvåkninger om natten ennå. 2. Jeg har også en jente på snart 5 mnd som vanligvis sovner på brystet på dagtid og det er slitsomt til tider og har prøvd med uro men fungerer ikke så bra. Hadde en sånn bamse vært en bra investering for henne også? Mvh Ann-Therese

Hei Ann-Therese :)

Den kan fungerer på din sønn og det er en god sjanse for at den vil fungere på din datter. Det er 2 måter som hvit støy hjelper barnet i å få sove.

Den første måten er at den maskerer bort andre lyder i omgivelsen, denne effekten kan gjør at sønnen din kan få en uforstyrret søvn. Grunner til at hvit støy maskerer bort andre typer av støy er hvit støy er en lyd som inneholder alle lydfrekvenser. Dette gjør at når hvit støy avspilles under søvnen, så vil barnet ikke høre annet støy som kan forstyrre barnet. Hvit støy brukes også av voksne som bor i områder hvor det forekommer mye støy.

Den andre måten er at babyer har positive assosiasjoner til hvit støy. Når babyer hører hvit støy så føler de seg mer komfortabel og trygge noe som gjør at de finner roen og dermed faller lettere i søvn. Datteren din finner roen ved å sove på dine bryst, denne samme roen er det en god sjanse for at hun vil få ved avspilling av hvit støy.

Her er en link til et blogginnlegg som jeg har skrevet som beskriver hvorfor hvit støy har effekt på barnet: Hvorfor hjelper hvit støy babyer & barn lettere å sove?