Hei. Jeg har en sønn på 19 mnd som våkner mye om natten og ikke alltid finner roen når han skal legge seg. Tror dere det er noe hensikt å prøve en sånn bamse så sent? Mvh 

Lena-Cecilie

Hei Lena-Cecilie :)

Din sønn kan absolutt bruke myHummy, myHummy brukes av nyfødte, babyer (0-12 måneder) og småbarn (1-3 år). Jeg vil anbefale deg bruke mekanismen om natten som har Sovesensor og Non-stop system dersom sønnen din våkner opp mye om natten.

Jeg vil her gi deg en beskrivelse om hvorfor hvit støy hjelper babyer og småbarn å finne roen og dermed faller lettere i søvn.

Når barnet var i sin mors mage hørte barnet lyder fra omgivelsen der moren befant seg i. For eksempel, lyd fra bilen som moren var i eller lyder fra restaurant hvor folk spiste og snakket sammen. På innsiden av mors mage hører barnet disse lydene som støy. Disse støyene er veldig lik hvit støy.

Ettersom barnet var komfortabel på innsiden av sin mors mage, har barnet etablert positive assosiasjoner til disse støyene. Barnet har fortsatt disse positive assosiasjonene etter fødselen og de varer som oftest til barnet er rundt 3 år gammel og kanskje enda litt lengre. Fordi hvit støy er lik den støyen som ble hørt i mammas mage, så har barnet også positive assosiasjoner til hvit støy.

Så hva skjer når barnet hører hvit støy?

Disse positive assosiasjonene som har blitt etablert gjør at barnet føler seg mer komfortabel, trygg og avslappet når hvit støy avspilles. Og når barnet føler seg komfortabel, trygg og avslappet så finner barnet lettere roen og faller derfor lettere i søvn.